proef de toekomst

In grote delen van de wereld worden insecten als lekkernij beschouwd. Ook hier beginnen steeds meer mensen insecten te ontdekken. Om insecten te eten heb je radicaal minder ruimte en water nodig dan bij normale veeteelt. Daarbij komen er veel minder broeikasgassen vrij. Insecteneiwit is dus duurzaam en wordt niet voor niets getipt als eten van de toekomst. Maar wist je dat insecten ook erg lekker zijn?

Op 20 mei en 10 juni organiseert Project SoylentBlue bij worms@work in Pendrecht kookworkshops. Onder leiding van Ferdy Molenaar, aka Bugman, ga ze zelf heerlijkheden bereiken met verse meelwormen. Vooraf laten we je onze mini-meelwormboerderij zien en vertelt Ferdy wat over entomofagie, het eten van insecten.

KLIK HIER en bestel je tickets

Wanneer
15 juli, 14:00 tot 17:00

Waar

Worms@work in Arboretum Pendrecht
Middelharnisstraat 275 // 3086 GK Rotterdam

Composteren met meelwormen

Wil jij weten hoe je van oud brood en ander keukenafval supergoeie plantenmest wilt maken? Schrijf je dan in voor deze workshop. Bij de meelwormkwekerij worms@work leer je alles over het hoe en waarom van meelwormen en ga je naar huis met je eigen starterskit om in je eigen huis meelwormen te kunnen kweken op afdankers uit de keuken. 

Meelwormen zijn, net als veel insecten, de opruimers in de natuur. Daarom kunnen ze ons ook helpen afvalverspilling tegen te gaan. Door zelf meelwormen te kweken op GFE (groente-, fruit- en etensresten) kan je zelf afval omzetten in waardevolle eiwitten. Lekker voor je huisdier. Of voor jezelf. Een aantal lekkere recepten krijg je er bij de workshop gratis bij. Voor de culinaire avonturier. 

KLIK HIER en bestel je tickets

Wanneer
6 augustus, 14:00 tot 16:00

Waar

Worms@work in Arboretum Pendrecht
Middelharnisstraat 275 // 3086 GK Rotterdam

Meelwormen voor je vogels

Net als veel andere insecten staan meelwormen hoog op het menu van veel vogels. In de winter hebben vogels het daarom vaak moeilijk, omdat er minder insecten te vinden zijn. Je kunt dan voer kopen bij de dierenwinkel, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Tijdens deze workshop leer je alles over een gezonde kringloop in je tuin en hoe je het beste vogelvoer kunt maken van meelwormen. Daarvoor gebruiken we natuurlijk de meelwormen die bij worms@work worden gekweekt.

KLIK HIER en bestel je tickets

Wanneer
10 september, 14:00 tot 16:00

Waar

Worms@work in Arboretum Pendrecht
Middelharnisstraat 275 // 3086 GK Rotterdam

Bugs and the city. Een cultuurhistorische bespiegeling.

Afgezonderd misschien van bijen en lieveheersbeestjes, vinden we insecten in het Westen vooral eng en vies. Het zijn plaagdieren die je niet in je keuken wilt hebben, laat staan op je bord. Toch is de geschiedenis van onze stedelijke beschaving en de evolutionaire wandel van veel beestjes in onze keukenkastjes innig met elkaar vervlochten. Gek dus eigenlijk dat we zo van deze beestjes van vervreemd. En in andere delen van de wereld is dat heel anders.

Tijdens deze lezing zal cultuurhistoricus Willem Flinterman, oprichter van Project SoylentBlue, een onderhoudende bespiegeling geven op de relatie tussen mens en insect, op verschillende plekken in de Wereld, en op verschillende momenten in de geschiedenis. We zullen ook vooruitblikken op de uitdagingen van de toekomst: waarom is een goede relatie met insecten nu belangrijker dan ooit? 

KLIK hier en bestel je tickets

Wanneer
30 september, 18:30 tot 21:00

Waar

Quarantaine Eiland

Geïnteresseerd in een workshop of een lezing?
Neem dan direct contact op: info@soylentblue.eu.

Een initiatief van Willem Flinterman / Flinterman Biocircular Solutions
KVK: 77632842
BTW-id: NL003218531B16

Adres Kantoor:
Van Lennepweg 1 / 2597 LG Den Haag

Adres WORMS@WORK:
Arboretum Pendrecht
Middelharnisstraat 275
3086 GK Rotterdam

Contact:
info@soylentblue.eu
Nieuwsbrief
Instagram

Bij het verwerken en het beheren van uw persoonlijke gegevens nemen wij de Algemene Verordening Gegevensbescherming in acht: wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om en zullen deze alleen gebruiken voor het verstrekken van informatie met betrekking tot workshops en/of de levering van goederen. Wij verstrekken deze nooit aan derden, tenzij ons hiertoe nadrukkelijk goedkeuring is verleend. U kunt ons ten allen tijde benaderen met het verzoek uw gegevens te verwijderen.